logo
 Főoldal  Híreink  A Kalandrally  YouTube csatornánk  Kapcsolat  TisztaVízzel.hu Webshop 2020. Május 27. Szerda, 01:04:03
2. hely az Uniqa Kalandrally Bajnokság 2. futamán
Június 1-én és 2-án zajlott a Sandlander szervezésében az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság idei 2. futama.

A budapesti Lurdy Ház parkolójából rajtoló verseny mezőnye az első napon Balatonszemes környékére, pontosabban Somogybabodra érkezett be mintegy 300 km megtétele után közutakon, erdei, mezei földutakon, sáros terepen keresve a GPS koordinátás feladatokat, megoldva a Team Spirit csapatfeladatokat és a heavy kategóriások az Offroad Speciál terep-ügyességi feladatokat.

Az Opel Frontera küszködő-nyikorgó első hajtással, de haladt. Ezúttal nem a megszokott csapatösszeállítás ült az autóban, tartalék tagunk életében először vett részt ilyen versenyen.

Sajnos a navigációs rendszerünk szoftverhiba miatt az első napon nem volt velünk. Hihetetlen, de a 60-70 feladat elérése közben 181 alkalommal szakadt meg a kapcsolat a GPS és a laptopon futó szoftver között, ez jelentősen lelassított bennünket és stresszelte a navigálást.

Egy mély nyomvonalas sáros szakaszon mintegy 15 percre megfeneklettünk, nem volt elég az autó szabad hasmagassága. A Gekko Team segítségével gyorsan szabadultunk innen, majd folytattuk a versenyt.

Az elakadás és a navigációs szoftver problémája ellenére meglepetésünkre a nehéz terepen is a 2. helyen álltunk az első nap után. Sajnos az 1. helyezett Krokoteam nagy pontelőnyt szerzett. A 3. helyre beérkezett tavalyi bajnokcsapat, a Schiller Team mindössze 20 ponttal volt mögöttünk, de autójuk, a Mitsubishi L300 a nap végére hengerfejes lett.

A versenynap Somogybabodon ért véget, ahol a heavy kategóriások OS feladatokkal szerezhettek további pontokat.Vasárnap, a 2. napon elsősorban biztonsági autózásra törekedtünk. Reggel a Schiller Team egy komolyan megépített csereautóval (Mitsubishi Pajero V6) jelent meg, tehát erős erőfölényére lehetett számítani, magunkban elkönyveltük a várható 3. helyet.

A sáros, szétázott, dagonyás somogyi dombok nem voltak jó terep nekünk, navigációs tévedések és egy borulásveszélyes elakadás is közbejött. Ezután még olyan, térképen jelzett erdei útra is bekeveredtünk, ahol erdészeti-katonai terepes teherautókon kívül más nemigen ment volna el, így egy utoljára több éve használt, bozóttal, bokrokkal benőtt, de még éppen kivehető keréknyomot követve a fák között töltöttünk mintegy 45 percet, mire kijutottunk közlekedhető utakra. A sok időveszteség után már csak a célbaérésre koncentráltunk.

Az utolsó 30 kilométeren autónk kezdett rendetlenkedni, fogyott az erő, fogyott az olaj a motorból. A célba már füstölve érkeztünk be. Kiderült, telement sárral a levegőszűrő és meghibásodott valami a turbóban, az meg nyomta az olajat a motorba.

Meglepetésünkre így is a 2. helyen végeztünk. A 3. helyezett Schiller Team ugyan ezen a napon több pontot ért el, de a lehető legkisebb 10 pontos előny alakult ki a mi javunkra. A győzelmet az előző fordulóban mögöttünk, a 2. helyen végző Krokoteam szerezte meg, akik jó hétvégét fogtak ki.

A bajnokságot most holtversenyben vezetjük kategóriánkban. A 3. fordulót szeptemberben rendezik, addig némi rendszerfejlesztést fogunk végrehajtani.

Csapat: TisztaVízzel.hu Offroad Kalandrally Csapat
Ezen a versenyen a következő összeállásban vettünk részt:
Vezető: Mozsgai Endre
Navigátor: Kósa Zoltán
Csapattag: Horváth Dániel

Képeink a versenyről itt láthatóak >>>
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Navigáció
Támogatóink
Tisztavízzel.hu

Jokka TDI

Vörös Autórugó

Árgus KFT - Könyvelő iroda

Old Car Service

M.Bit Bt.

Katalin-Novum KFT

Terepjáró- és kisteherbontó

Léleklámpás.hu

LabusDekor

Barátaink
AfriKaland

Budapest-Bamako

AfricaLegend

Motoroshang Online Rádió

LandKaland.hu

Optima Fide-Bamako 2014 Blog

Jó helyek
WorldGate GPS

Sandlander

Murczin Offroad Technics

Dr. Promotion

Események
<< Május 2020 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nincsenek események.

Időjárás - Időkép.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése